T-shirts en sweatshirts zijn de meest casual vorm van bovenlichaamskleding die ook wel een boil-top wordt genoemd. Het andere kledingstuk dat erop lijkt, is de pull-over. De term "sweatshirt" is afkomstig van het sweatshirt van de Mixed martial Arts of MMA. Traditioneel was MMA-kleding gebaseerd op baggy stijl t-shirts die vroeger in de arm werden gedragen.

In het begin maakten deze t-shirts deel uit van de MMA kleding of MMA uitrusting die invloed kreeg van motorrijders en joggers. Met de evolutie van de tijd, werd de sportkleding mode beïnvloed door de mode en trend van de jeugd. In het recente verleden werd streetwear een grote inspiratie voor het ontwerpen van mode en merken zoals cozz, Volcom, Osure enIGOD kleding en spullen kwamen onder de vlag van streetwear.

Streetwear was vooral een stijl van kleur en design. Het werd aanvaard door grote fans van straatsporten zoals skateboarden, BMX en surfen. Deze urban sporten werden populair in en rond het Ninja Turtle-volk. Streetwear was een poging om de huidige gebeurtenissen en de thema's die de straatcultuur populair maakten te analyseren.

Streetwear ziet er geweldig uit als het correct wordt gedragen. Traditionele streetwear was vooral een weerspiegeling van de huidige populaire evenementen en trends. Deze evenementen werden over het algemeen gehouden en gewonnen door de oostkust en zuidwestelijke steden zoals LA, NY, Tokio enz. In het begin werd streetwear vooral geassocieerd met skateboarden en BMX Native. Vanaf nu wordt streetwear niet alleen geassocieerd met één ding, maar het verspreidt zich en heeft een plaats en een publiek voor elke soort muziek en in het bijzonder straatmuziek zoals die vooral in het Verenigd Koninkrijk. Het is vrij duidelijk met de groeiende populariteit van streetwear dat mensen die een smaak van muziek uit eigen land zou graag hun land thema versnelling te dragen.

Er is niets beter dan een coole UK style kaart te hebben. Als je in de UK woont, moet je een pinflower hebben, een tweed jasje en een goede hiphop jeans. Nu hoeft UK stijl niet helemaal militair, politieagent of zoals die cheerleaders te zijn. Niet dat het slecht is om die dingen te dragen, maar als je kijkt naar de streetwear scene, de meeste van de UK scene draagt zijn eigen ding.

Streetwear-hoeden zoals de surferhoeden, de skaterhoeden en de bikerhoeden worden algemeen geassocieerd met het Verenigd Koninkrijk. Toch speelt het dragen van kleding in Britse stijl een rol. Het heeft een merkbare en unieke smaak. Ook omdat de mensen er nooit overheen zijn gekomen dat ze Brits zijn, nemen ze dit gevoel voor mode over en mixen en matchen ze om hun identiteit te bewaren.

De kledingscene in het Verenigd Koninkrijk heeft iets heel nieuws als het op streetwear aankomt. Niet pacificeren, want dat geeft je een excuus om iets militair te dragen. Kijk hoe de mensen zich nu kleden, je ziet mensen bruine schoenen dragen, bruine broeken, tenzij het de Fashion Week of iets dergelijks is, dan zul je zien dat iedereen een jas draagt. Streetwear hoeden, sneakers, petten, en lederen armbanden zijn een onderdeel van streetwear.

De streetwear meisjes zijn helemaal voor modieuze en coole look. Mode is iets dat elk genre beïnvloedt. Zelfs de meest bescheidenen onder hen dragen trendy kleding. Streetwear hoeden, shirts, lederen kleding, bell bottom jeans maken deel uit van de street wear mode.

Bij streetwear gaat het dus niet alleen om de kleren die je draagt, maar ook om de manier waarop je ze draagt. Omdat straatkleding iets is dat de levensstijl van een persoon of een groep weerspiegelt, moet de straatkleding passen bij de kenmerken van de mensen of de groep. Zo zou streetwear voor kopers van rockmuziek anders zijn dan voor feestgangers. Elke groep of de mensen die er deel van uitmaken hebben hun eigen soort stijl en trends die hen naar dit soort kleding trekken.

Het is niet echt een groot probleem voor de mensen die de street wear dragen omdat er veel van hen zijn en ze lijken op elkaar. Het is het ding met de leider van street wear en street wear leider waar hij organiseert en ontwerpt de street wear en street wear leiders.