bullet journal

Een bullet journal is een systeem van het organiseren van uw dagelijkse activiteiten op basis van een to-do lijst, of "planner", vaak gebruikt door ondernemers en professionals om productief en georganiseerd te blijven. 

Waarom je een Bullet Journal zou moeten beginnen?

Een bullet journal is een uitstekende manier om georganiseerd te blijven en dingen gedaan te krijgen. Het maakt niet uit of je je dagelijkse taken moet bijhouden, je uitgaven moet bijhouden of je reisroute moet plannen – een bullet journal helpt je om dit voor elkaar te krijgen. Het mooie van bullet journaling is dat het kan worden toegepast op elk type activiteit en elke vorm van professionele of persoonlijke behoefte.

Hoe maak je een Bullet Journal?

Je kunt beginnen met een leeg notitieboekje en een potlood, maar ik raad je aan om een computer te gebruiken voor je bullet journaling. Veel mensen gebruiken een papieren notitieboek om hun bullet journaling vaardigheden te oefenen, maar het is super belangrijk om te weten dat een computer de plaats is waar je al je belangrijke informatie zult bewaren. Je kunt ook de software gebruiken die je wilt, maar ik heb ontdekt dat een eenvoudige tekstverwerker zoals Microsoft Word of Google Docs het beste werkt. 

Aan de slag.

Als je voor het eerst een bullet journal gaat gebruiken, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, je hoeft niet alles meteen in het begin in je bullet journal te hebben.

Je kunt beginnen met één pagina per dag en één pagina per jaar. Je kunt ook beginnen met één pagina per week of één pagina per maand. Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van een bullet journal, kun je pagina's toevoegen als je meer ruimte nodig hebt.

Zorg er tenslotte voor dat je een plek hebt om je bullet journal te bewaren. 

Conlcusie.

Een dagplanner is een hulpmiddel dat u kan helpen om deadlines niet te missen, uw drukke schema's bij te houden en al uw dagelijkse activiteiten in de gaten te houden. Of u nu een papieren planner of een digitale planner gebruikt, het hebben van een planner kan een enorme tijdsbesparing opleveren en u helpen beter georganiseerd te blijven.Het beste van een agenda is dat je hem kunt gebruiken voor een verscheidenheid aan verschillende activiteiten. U kunt het gebruiken om uw dagelijkse taken bij te houden, uw wekelijkse plannen, uw maandelijkse plannen, en zelfs uw jaarlijkse plannen.